Felszállási lehetőségek

Budapest – Hősök tere 16:00
Debrecen – Vasúti pályaudvar 18:15
Berettyóújfalu – MOL benzinkút 19:00

Hogyan foglalhatom le a kiválasztott programot?

A jelentkezésnél egyszerűen csak kattintson a Foglalás menüpontra és értelemszerűen töltse ki a megjelenő űrlapot. Kérjük, hogy adja meg a lehető legtöbb információt, hogy pontos foglalást készíthessünk. Ügyintézőink felveszik Önökkel a kapcsolatot a regisztrációtól számított egy-két munkanapon belül.

FONTOS: a foglalásokat a visszaigazolástól számított legfeljebb 3 munkanapig tudjuk tartani, ezalatt kérjük, hogy rendezze a befizetését. Átutalás esetén ügyeljen arra, hogy akár 1-2 napig is eltarthat, mire megérkezik a pénz, ezért javasoljuk, hogy már a visszaigazolás napján indítsa el az átutalást.

Természetesen irodáinkban mindig szívesen fogadjuk utasainkat! Irodáink elérhetőségét és nyitva tartási idejét a Kapcsolat menüpontra kattintva érheti el. Jelentkezéskor, kérjük, adják meg a nevüket, telefonszámukat, e-mail címüket és utastársaik nevét is.

Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

Utasaink a részvételi díjat banki átutalással vagy személyesen, készpénzben irodáinkban tudják befizetni.

FONTOS: úgy semmiképpen ne utaljanak, hogy munkatársunktól nem kaptak visszaigazolást a foglalásról!

Miután számlánkra megérkezett a részvételi díj, mi e-mailben vagy postán elküldjük Önöknek az utazáshoz szükséges dokumentumokat. (Utazási szerződés, részvételi jegy stb.)

Felszálláskor a részvételi jegyüket kérheti az idegenvezető, ezért ne felejtsék otthon.

Mikor fizessük az esetleges belépőket?

Az esetleges fakultatív programokra vonatkozó belépőjegyek árát a buszon idegenvezetőink szedik össze.

Milyen idő várható a Csíksomlyói búcsú ideje alatt?

Bár Románia éghajlata átmeneti mérsékelt kontinentális, azért Májusban itt is kellemes meleg időre számíthatunk. Érdemes viszont pulóverrel és esőkabáttal is készülni mivel Csíksomlyó a csík-medence közepén fekszik, tehát körbe vesznek minket a hegyek.

Milyen autóbuszokkal utazunk?

Irodánk minden esetben felső kategóriás nyugati típusú autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők és szélesíthetők. A jelentkezők létszámától függően elfordulhatnak emeletes és normál buszok is.

Kiválaszthatom a buszon a helyemet?

A nagy létszámára való tekintettel az ülőhelyeket indulás előtt néhány nappal a osztjuk be, figyelembe véve az egyes nagyobb társaságok méretét, hiszen az a célunk, hogy a barátok, családtagok minden esetben egymás mellett, vagy közvetlen közelében ülhessenek.

Van a buszon WC?

Általában van WC az autóbuszokon, de kényelmi (a WC közelében ülőknek kellemetlen) és praktikum (a téli hidegben befagyhat a tartály) szempontjából nem lehet használni. 3-4 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni. Érdemes aprópénzt készíteni a mosdóhasználathoz!

Mit vigyek magammal az utazásra?

Nem érdemes sok mindent hozni, mert az autóbuszok napközben külvárosi parkolókban fognak megállni, így mindent, amire szükségük van, magukkal kell vinni. A nap nagy részét szabadtéren töltjük, ezért kényelmes cipőben (lehetőleg lapos sarkú és vastagabb, gumitalpú) és meleg ruhában (hosszú nadrág, pulóver, sapka, sál, meleg kabát) jöjjenek.

A hölgyeknek javasoljuk, hogy vegyenek fel harisnyát a nadrág alá. Az esernyő hóesés és eső esetén is hasznos lehet.

FONTOS: a jelentkezéskor megadott mobiltelefon egész nap legyen feltöltött és bekapcsolt állapotban, hiszen idegenvezetőnk csak ezen tudja elérni Önöket. Indulás előtt győződjenek meg róla, hogy a telefonjuk külföldön is használható-e, automatikusan átáll a külföldi hálózatra vagy manuálisan kell bekapcsolni.

Felszálláskor a részvételi jegyüket kérheti az idegenvezető, ezért ne felejtsék otthon.

Milyen papírokra van szükségem a határátlépéshez?

A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

  • az útlevél és
  • a személyi igazolvány (régi és új típusú egyaránt; puha fedeles, kemény fedeles és a kártya formátumú is).
  • Ideiglenes személyi igazolványt is fel lehet használni úti okmányként, de csak azt, amelyik kártya formájú.

Kiskorú gyermekem kísérővel vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?

A gyermek útlevele vagy személyi igazolványa birtokában, a magyar szabályok szerint, önállóan is átlépheti a határt. Ajánlatos azonban, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők – magyarul és a meglátogatni szándékozott ország, illetve a tranzitország nyelvén megfogalmazott, vagy ezekre lefordított -nyilatkozatát arról, hogy a kiskorú külföldre utazásához hozzájárulnak.

A nyilatkozat tartalmazza a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatait, a kiskorú úti okmányának számát, a külföldi tartózkodás célját, helyét, a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény adatait, elérhetőségét. A külföldi határőrizeti szervek különösen akkor vizsgálhatják a hozzájárulás meglétét, ha felmerül annak a gyanúja, hogy a gyermek jogellenes külföldre viteléről, gyermekkereskedelemről vagy a kiskorú érdekeinek másfajta veszélyeztetéséről van szó.

E szabályok államonként eltérőek lehetnek, ezért javasolt az előzetes tájékozódás, amely az adott állam külképviseletén megtehető.